Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Jag glömde av det!

 

En god tisdag morgon önskar jag dig och alla andra.

En grå, regnig tisdag välkomnar vi. Det ska tydligen regna och vara lite grått nu några dagar. Vi får se hur det blir. Tisdag är det och det innebär ju Mindfulness tipps och det lovar, det kommer längre ner i inlägget.

Igår skrev jag inte något inlägg och jag har tyvärr inget försvar till varför det blev så. Jag glömde av det helt enkelt. Jag hade läkartid klockan 11.10 i Lund och sedan missade jag helt att skriva. Sorry, sorry.

Läkarbesöket gick bra. Det var ett återbesök från operationen i mars då jag opererade bort fistlar på öronen. Det såg bra ut och jag behöver i nuläget ingen ny operation. Kommer de tillbaka (vilket det finns en liten, liten risk att de gör) så återkommer jag. Men det hoppas vi på inte ska behövas.

I söndags hade vi en smarrig middag som jag vill berätta om….

Jörgen grillade ryggbiff och vi gjorde en potatisgratäng i aluminiumform på grillen. Sallad till det.
De orange tomater som du ser är våra egna. Små men naggande goda. Det var en delikat middag kan jag berätta. Igår blev det inte lika delikat middag. Då värmde vi på vårrullar och kokte ris. Men gott var det.

Då kör vi till slut ett Mindfulness tips.

Landa i nuet…

Ta ett djupt andetag och känn hur inandningen fyller dina lungor och aktiverar din överkropp – i buk, bröstkorg, axlar, rygg och bäcken. Håll en kort stund och känn hur detta känns i överkroppen.
Sänk axlarna och andas ut långsamt. Känn samtidigt hur dina axlar, skuldror, bröstkorg och buk sjunker ned lite vid utandningen.
Följ uppmärksamt hela utandningen – vad känner och upplever du när du andas ut på detta sätt?
Är det möjligt att känna mer tyngd och avslappning vid utandningen?
Upprepa övningen tre gånger och låt sedan andningen återgå till sin naturliga rytm.

Njut av livet  /Lene