Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Nu blev det!

Godmiddag, godmiddag…

Det är tisdag eftermiddag och jag är lite sen med bloggandet. Men vad gör väl det? Vem har bråttom? Inte jag.  Nej jag stressar inte i onödan och allra helst inte över en sådan sak som att blogga. Det kommer när det kommer. Jag mår inte helt hundra just nu heller så det får bli när det blir. Och nu blev det!

Jörgen har redan kört till jobb. Han skulle vara där klockan 12.00 idag för de ska ha HLR utbildning. Det fina i kråksången är att han slutar redan 21.30 ikväll. Så jag är förmodligen vaken och kanske till och med uppe när han kommer hem. Inte helt vanligt när han jobbar kväll. Men härligt härligt som Björn Skifs sjunger.

Igår var jag ju och hämtade mina nya brills och de ser ut så här på mig:

Oktober 2022

Jag är väldigt nöjd om du frågar mig. Och det är ju huvudsaken, att jag är nöjd, eller hur?!
Jag köpte ett par solglasögon också och de ser ungefär ut som dessa men är solglasögon. Detta blir kanon! Back to the 70’s.

Det är ju tisdag och jag tänker att jag bjuder på ett Mindfulness tips idag. Håll tillgodo…

Lär dig hantera starka känslor…

När du blir arg eller känner ilska – stanna upp och se om du kan vara med din ilska utan att reagera direkt.
Känn efter i din kropp var ilskan känns som starkast.
Andas in till den punkten och andas ut från den punkten några andetag.
Lägg en lugnande hand på den platsen och fråga dig så vänligt du kan:
– Vem bestämmer hur jag ska reagera?
Ta nu några nya andetag in och ut till punkten igen och se om känslan avtar.
Ju oftare du gör denna övning desto lättare blir det att hantera starka känslor när de kommer upp. Du hinner välja om du ska agera på dina känslor och inte bara reagera.
Lycka till och ha tålamod och medkänsla med dig själv om denna övning känns svår.

Njut av livet  /Lene