Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Det rättar till sig!

Godmorgon, godmorgon…

Eller kanske jag ska säga god förmiddag istället.
Det blåser en hel del idag men solen skiner och det är så underbart. Jag ska strax susa iväg på Nisse för jag ska fixa ögonbrynen idag. Så det blir Nisse och jag nu på förmiddagen. Just nu sitter jag och tittar ut genom fönstret och ser duvorna gå och picka mat på gräsmattan, allt medan löven far och flyger och solen skiner.
Och jag avnjuter mitt morgonkaffe innan jag ska köra iväg. En lugn och skön stund innan jag ska iväg.

Jag ska inte säga att jag varit uppe sedan ottan för då ljuger jag. Nej jag har inte varit uppe så länge men jag är så trött just nu så jag orkar inte gå upp så tidigt om jag inte måste. Då ligger jag hellre kvar i sängen en stund och bara njuter av att det ska ljusna och världen ska vakna. Sån är jag just nu. Varför jag gör så just nu? För att jag kan och jag känner att jag behöver återhämtning. Hörs kanske löjligt när jag inte jobbar eller någonting men så är det för mig just nu och jag lyssnar på min kropp. Det rättar till sig ska du se.

Det blev inte så upplysande inlägg idag men så blir det ibland.

Dock avslutar jag med ett Mindfulness tips som jag brukar göra på tisdagar.

Visa tacksamhet

Visa tacksamhet för kroppen genom att öka din medvetenhet.
Det här är dina fötter, ben, händer, ögon, öron.. . De fungerar!
Om du har problem med någon av kroppsdelarna så är det ok det med, men i den här övningen kan du fokusera på och visa tacksamhet för de kroppsdelar som fungerar och som finns här var dag och tjänar dig och sitt syfte.
Visa tacksamhet för de som du annars tar för givet.
Känn efter hur den här övningen känns i kroppen och upprepa gärna flera gånger under dagen.
Och kom ihåg att vara snäll med dig själv!.

Älska livet  /Lene