Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Tisdag och Lene tipsar!

God eftermiddag denna härliga tisdag…

Jörgen har kört till jobb och jag har varit och duschat. Men innan dess tog vi en längre, sakta promenad längs havet och det var soligt och härligt. Blåsigt? Ja lite men inte så farligt. Solen sken (det gör den dock inte nu) och det var så härligt att gå där och se skum gässen röra sig över vattnet. Det är så rofyllt och härligt att gå längs vattnet och lyssna på när vågorna slår mot stenarna.

Vi sov ganska länge idag och det är nog på grund av att vi inte sover som vi bör på natten. Min hosta håller oss vakna. Jag tror om den fortsätter så får jag nog kolla upp så det inte är något annat. Jag har hostat ett bra tag nu känner jag. Men jag väntar nog någon dag till.

Våra små söta orange tomater. Visst är de gulliga?!
Detta är nog den fjärde eller femte skörden. Ett par stycken åt gången. Det kommer bli fler skördar för där är fler tomater som håller på att mogna. Och några har jag lagt i en skål med äpplen i förtältet. Tydligen ska äpplena hjälpa tomaterna att mogna fortare, men jag vet inte det. Visst de mognar, men inte fortare, det tycker jag inte. Nåja, vem vet jag kanske gör något fel.

Jag sitter här och funderar på när jag ska äta idag. Jag är inte riktigt hungrig än men det är ju inte heller riktigt dags för att äta än. Dock får jag nog plocka fram lite snart tror jag. Det blir Jörgens pastasås idag.
Lite rester.

Eftersom det är tisdag bjuder jag på ett Mindfulness tips.

Ta dig en stund för att vara med dig själv…

Ta dig en liten stund varje dag för att vara med dig själv, du kan sitta eller ligga ner och låt dina ögon titta ut genom fönstret, vad ser du just nu? Och nu? Och nu?
Lyssna sedan på ljuden runt omkring dig, vilka ljud finns det här.
Det går lika bra att ta en långsam och stilla promenad och kom ihåg, använd dina sinnen.
Vad ser du? Vad hör du?
Lycka till!

Må väl  /Lene