Campingliv & natur, Familjen, Tankar

Fel dag…men rätt ändå!

Godmorgon onsdag… lillördag och mitt i veckan.

Jag säger godmorgon för det är inte alltför länge sedan jag gick upp. Jag var så trött imorse när Jörgen körde till jobb så jag låg kvar. Jag somnade om men när jag vaknade igen hade jag en dov, dunkande huvudvärk och var tyvärr lika trött. Men jag är uppe och jag har varit och tömt tankarna, både toa och gråvatten. Jag har några fler små måsten under dagen så jag får se till att de blir gjorda.
Innan jag gör dessa måsten så börjar jag som jag brukar och dricker mitt morgonkaffe. En stund med lugn och ro och förhoppningen att jag ska bli av med min huvudvärk.

Det är mulet och inte så värst fint väder än så länge. Det är grått på himlen och regnet hänger i luften. Men…det blåser nästan ingenting och det är skönt.

Snart är det halloween och Hailey och Leah har gjort varsin pumpa som är superfina.

Den i fönstret är Leahs och på golvet står Haileys.

När Ellinore var liten och de skulle ha halloween i skolan (eller så var det ett halloween disko hon skulle på, jag minns inte). I vilket fall som helst så såg hon ut som på bilden. Hatten gjorde jag själv, även sminkningen och hon valde färg till håret (med lite influens från sin mamma). Hon var mycket nöjd och även hennes mamma var nöjd och det är jag än idag faktiskt.

Jag skrev ju inte något inlägg igår så jag bjuder på Mindfulness tipset idag istället. Det är fel dag, men det blir väl rätt ändå tänker jag. Håll tillgodo.

Leta efter det behagliga i upplevelsen…

En enkel övning i att leta efter de behagliga upplevelserna i din vardag.
Sätt dig och slut ögonen för en kort stund och känn in din kropp.
Se vad du upplever just nu, finns där något motstånd eller finns där några behagliga förnimmelser.
Du kan nu för en kort stund leta efter det behagliga i din kropp.
Kanske känner du värme någonstans, känslan av att vara avslappnad, kanske är din kind, ovansidan av din hand eller någon del av din kropp mjuk, känslan av att vara mätt och nöjd eller något annat som du kan uppleva som njutbart eller behagligt i din upplevelse just nu.
Träna på att leta efter det behagliga i din upplevelse med en känsla av nyfikenhet och se vad du upptäcker.

Känn in dagen  /Lene