Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Jag lyssnar noggrant!

Godmorgon denna onsdag…mitt i veckan…lillördag..

Jag låg kvar en bra stund idag för jag har ont i huvudet och det lyckades idag. Jag har inte så ont i huvudet sedan jag gick upp och jag hoppas det håller sig så.

Jag har enbart ett måste idag och det är att gå och diska. Sen ska jag bara ta det lugnt för min kropp är inte hur den borde vara. Eller hur den brukar vara kanske jag ska säga. Smärtan är hög men jag klarar mig ändå. Livet går vidare och jag kämpar på. Det kommer nog att bli en promenad när Jörgen kommer hem i eftermiddag.

Jag vet att jag är lite slarvig med att blogga just nu, men ha tålamod med mig. Det kommer att bättra sig, jag lovar. Men just nu får du ta det som det är.

Dock ska jag bjuda dig på ett Mindfulness tips som kommer här:

Lyssna på din kropp…

Träning i att lyssna på kroppen hjälper dig att bli klarare över vad du vill.
När någon ber dig om något, lägg märke till hur det känns i kroppen.
Blir du spänd eller känner oro eller känner du dig avspänd och lätt i kroppen?
Om du är spänd och orolig, be om tid om du har svårt att säga nej med en gång.
Använd till exempel frasen: ”kan jag komma tillbaka till dig lite senare?”
Så får du möjlighet att gå ner i varv.
Känn efter hur det känns.
Vad känns möjligt att göra/inte göra?

Detta är något jag anser att jag faktiskt numera är duktig på. Jag lyssnar på både kropp och knopp. I varje fall  de flesta gångerna. Några gånger har jag “fallit tillbaka” i mitt tidigare tänkande: “äsch, jag klarar det. Det är nog inte så farligt”, men det slår tillbaka som en käftsmäll så jag åker rakt in i väggen. Så numera lyssnar jag noggrant.

Må väl. /Lene