Campingliv & natur, Tankar, Tips/Inspiration

En “fullproppad” dag och mys!

God eftermiddag en grå tisdag eftermiddag.

Efter en ganska fullproppad dag har jag väntat med att blogga tills nu.  Mycket för att jjag ville umgås med min älskade man innan han körde till jobb. Nu tvättar jag och väntar på att tvätten ska torka i tumlarna så nu tänkte jag att jag sätter mig ner här och bloggar. Bra va?!

Det har varit en lugn och skön dag. Vi har fixat vatten till vatten tanken, dricksvatten, vi har tömt toa tanken och gråvatten tanken så vi har gjort våra måsten idag. Därefter har vi bara tagit det lugnt. Klockan 14.00 började jag tvätta och är inne på att det sista ska torka. Sedan blir det lite middag.. Inget avancerat för mig inte… pasta och köttbullar (färdiga Mamma Scan). Eller det kanske inte heter Mamma Scan mer. Scan har jag sett på förpackningen men faktiskt inte “Mamma”. Nåväl det kvittar ju.

Jag har även tittat på första internationella tävlingen i Skidskytte. Det gillar både Jörgen och jag.

Jag är numera vad man kan kalla, en “klimakteriekärring” så jag behöver lite fläkt emellanåt. Även om jag tar tabletter för mina vallningar så tar det inte bort dem helt. Ibland får jag vad jag kallar “en värmebölja” och då behöver jag vifta lite. Men numera har jag införskaffat en liten fin fläkt. Den är till och med rosa. Den laddas via usb så den är väldigt nim och bra. Jag handlade den på Fyndiq . Klimakteriekärringen är nöjd!

Det är tisdag så jag bjuder på veckans Mindfulness tips.

Att vara närvarande i kroppen skapar lugn

När man är högt uppe i varv kan ett snabbt sätt att skapa mer lugn vara att ta kontakt med kroppen. Gör gärna denna övning sittande.
Stampa bestämt några gånger i golvet med båda fötterna. Låt sedan fötterna vila mot golvet medan du sluter ögonen och låt andningen följa sin naturliga rytm.
Lägg märke till eftereffekterna i dina fötter, vader och i nedre delen låren.
Vad känner du?
Vibrationer? Stickningar? Strömningar? Värme? Eller något annat?
Om du behöver så upprepa övningen.

Älska livet…lev väl  /Lene