Campingliv & natur, Högtider & Fest, Mat & recept, Tankar

2022 är bakom mig… Välkommen 2023!

God förmiddag… denna första dag på ett nytt, orört och spännande år…2023!
Jag hoppas det är spännande i varje fall. 2022 lägger jag bakom mig som ett inte alltför bra år, även om bra saker också hände det sticker jag inte under stol med.

Jag har (som vanligt numera tycker jag) varit lite slarvig med att blogga, men jag ursäktar mig med att det har varit busy dagar där jag inte haft ro att sätta mig ner och skriva. Men idag tar jag mig i kragen och skriver lite. Nu, denna 1 januari 2023.

 

I torsdags kom vi upp till mamma för att vara hos henne och stannade till fredag lunch ungefär, innan min syster kom dit för att fira in det nya året med henne.

I torsdags, den 29/12, skulle min älskade pappa fyllt 78 år och mamma, jag, Jörgen, Emelie och Ludwig körde till kyrkogården för att sätta ljus och blommor och gratulera honom. Det blev en fin stund även om regnet öste ner.
Om du tittar på första bilden direkt här ovan, så ser du gravljuset jag satte till pappa. Jag har köpt klistermärken som jag sätter på ljuset varje gång jag ska hälsa på pappa vid minneslunden. Det tycker jag är fint och ärar min älskade pappa.

Det är så mysigt att vara hos mamma. Det är så lugnt och fridfullt. Jag saknar pappa där bara, men pappa…du har det bra där du är, det vet jag. Ändock saknar jag dig mer än något annat.

När vi körde hemåt från mamma körde vi inom och handlade nyårsmat.
Jörgen och jag var själv på nyår och det var en riktigt mysig dag.

Vi åt en riktigt smarrig nyårsmiddag. Vi började med råraka toppat med creme fraiche, hackad rödlök och stenbitsrom.
Huvudrätten blev rubbad och grillad och till det hade vi potatisgratäng (som inte blev riktigt som vi tänkt då vi för första gjorde den i AirFryer, men vi lär oss. Efterrätt blev chokladpudding med vispad grädde och riven mandelmassa ovanpå. Så himla gott. Dricka till maten körde vi alkoholfritt  bubbel och vin rakt igenom.

2023 kommer bli ett bra år… det är min förhoppning och tro och det står jag fast vid.

Älska livet  /Lene