Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Är det sant eller inte?!

Godmorgon denna mörka tisdag…
Ja mörk är den än så länge och det är för att det inte ljusnat än. Men jag gissar att det kommer bli en grå tisdag ändå.

Jag är uppe relativt tidigt idag, mot vad jag brukar gå upp. Jörgen börjar 7.30 hela denna veckan så jag tänkte jag ska försöka ta mig upp när han går upp. Idag lyckades jag, sen får vi se hur det går resten av veckan. Det är ju en kortare vecka eftersom fredag är röd dag, så han jobbar endast 4 dagar varav torsdag slutar han tidigare. Skönt!

Jag tittar just nu (Nyhetsmorgon startar inte förrän om 5 minuter) på Viasat History och en dokumentär om Jesus insvepning, om den är sann eller inte. Väldigt spännande. Meningarna är väldigt delade om det är sant eller inte. Hur som så tror folk nog vad de tror och många är nog svåra att övertala till att tro annat.

Nåja, nog om mina tankar nu… Det är tisdag och jag bjuder på ett Mindfulness tips.

Uppmärksamma kroppen när den är i rörelse…

Ett sätt att bli mer medveten om din kropp är att rikta din uppmärksamhet på den i olika situationer under dagen.
Lägg märke till hur det känns i din kropp eller en specifik kroppsdel när du gör en rörelse exempelvis sträcker dig efter något, när du sätter dig eller reser dig från en stol, öppnar en dörr, skär upp maten på tallriken eller något annat.
Lägg uppmärksamt och nyfiket märke till vad som händer med din andning, ditt fokus och din balans när du gör olika rörelser under dagen.
Träna så ofta som du vill på dig att uppmärksamma din kropp.

Älska livet så som det är  /Lene