Skip to content
Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

När det drar i “kaffetarmen”

God eftermiddag tisdag…

Det blev ett eftermiddagsinlägg på bloggen idag. Jag har varit iväg halva förmiddagen på ett ärende som jag inte vill berätta om riktigt än. Du får tåla dig lite till.
Jörgen har precis kört till jobb och jag sitter ensam kvar. Jag är lite sugen på en kopp kaffe och tänker att jag ska koka lite mer faktiskt. Jag fick en kopp imorse innan jag körde iväg på Nisse (min scooter för dig som inte vet vem han är) och några slinkar efter jag kom tillbaka. Men det drar lite i “kaffetarmen” så jag får nog göra lite till tänker jag.
Det var lite kyligt att susa fram på Nisse idag. 0 grader ute och blåst och dessutom motvind på vägen tillbaka. Så det var lite kallt faktiskt. Men så blir det ju. Det är inte direkt som att sitta i en bil. Jag skulle igenom stan, en bit bort från Centralen men det tog ändå bara ca 30 minuter för mig att åka på scootern. Det tycker jag är bra. Det är så enormt smidigt med en scooter när man kör inom stan. Jag kunde tagit bilen eftersom Jörgen inte börjar jobba förrän 14.15 men jag tycker bara det är onödigt att köra dit och allra helst nu när bränslet är så dyrt som det är. Nej då tar jag hellre Nisse dit. Kläder för att inte frysa har jag som jag kan ta på mig, så jag får skylla mig själv att jag inte tog på mig varmare. Allra helst när det är 0 grader ute.

Det är ju tisdag, så jag bjuder på ett Mindfulness tips idag….

Gå Mindfullt i nuet…

Gå en kort promenad utan mål. Experimentera gärna mellan att gå lite snabbare och mycket långsamt.
Känn varje steg du tar i hela din kropp.
Kan du känna hur det känns under dina fötter när du sätter ner hälen, rullar över foten till tårna.
Vad känner du i dina underben, knän, lår och höfter.
Hur upplever du känslan i hela din rygg vid varje steg.
I dina axlar, skuldror, nacke, huvud och armarna.
Känner du någon skillnad när du går snabbt eller långsamt?
Vad gäller tyngd, balans, tankar, känslor…
Var bara nyfiken på vad du upplever.

Lev väl och må bra  /Lene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *