Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Jag börjar som jag brukar…!

Godmorgon tisdag…

Jag är uppe i någorlunda tid idag också.. jag gick upp vid 7.30.
Jag har varit flitig direkt på morgonen minsann. Jag tog på mig och gick direkt och tömde toa tanken, plus jag var tvungen att hämta lite vatten. Så nu är det gjort.  Men jag har i varje fall ett måste till och det är att tvätta. Suck… nåja det är bara att göra det. Men det är inte förrän i eftermiddag så jag ska ta det lugnt fram tills jag ska tvätta.

Jag börjar som jag brukar, med en god kopp kaffe. Sitter med koppen kaffe i detta nu och tittar på Nyhetsmorgon på Tv4. En lugn och skön morgon, precis som det ska vara.

Vädret är inte det bästa. Det blåser en del och är lite små grått. Jag trodde det skulle bli riktigt fint för jag såg tidigare att solen var på väg fram, men det var nog bara när den var på väg upp verkar det som. För den är inte framme genom molnen nu. Vi får hoppas solen tittar fram lite senare.

Det är tisdag och därför tänker jag bjuda på ett Mindfulness tips…

Var medveten om dina rörelser…

När du går nedför en trappa.
Stanna upp när du har tre trappsteg kvar.
Ta ett djupt andetag och håll en liten stund och sänk axlarna.
Andas sedan långsamt ut samtidigt som du lugnt går de sista trappstegen ner.
Låt kroppen slappna av med varje steg ner och stanna upp efter sista trappsteget.
Låt andningen återgå till det normala och känn efter hur det känns i kroppen nu.
Träna på denna övning så ofta som du har möjlighet under kommande veckan.
Se vad du upptäcker.

Lev väl  /Lene