Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Jag och min klocka…!

Godmorgon denna eminenta tisdag…

Jag har sovit helt okej inatt och det känns skönt. Jag har “bara” haft nio vakna tillfällen under natten. Hur jag vet det? Jag har sömn appen igång så den läser av min sömnaktivitet genom klockan. Där ser jag mina vakna tillfällen, remsömn, bassömn och djupsömn. Jag gillar det och tycker det är bra att jag kan se mina vakna tillfällen. Då jag vet att jag har många vakna tillfälle under natten så känns det bra att verkligen se om det stämmer att jag vaknar så många gånger som jag tidigare trott. Och det stämmer kan jag berätta. Jag och min klocka…

Igår blev det pasta med köttfärssås. Nu igen?! tänker du. Japp så är det när maten är så dyr som den är i dagens läge. Plus att vi tycker verkligen om köttfärssås i all dess form. Du kan ju ta i vad som egentligen.

Jag sitter och njuter av morgonen, dricker mitt kaffe med Nyhetsmorgon på Tv4 och bara tar det lugnt. Och mitt i allt detta tänkte jag bjuda på ett Mindfulness tips. Det är ju faktiskt tisdag.

Se på det nya med vänlighet med dig själv…

När du ställs inför något nytt – kanske en ny situation, en ny arbetsuppgift eller något annat kan det vara på sin plats att ge dig själv tillåtelse att inte ha så bråttom det tar tid att anpassa dig till det nya.
Och att ta en sak i taget.
Det är lätt att ställa höga krav och känna otålighet med att du inte är tillräckligt snabb med att lära dig det nya.
Det är lätt att få självkritiska tankar när det inte går som du tänkt.
Prova då att ta en kort paus med några djupa andetag (om möjligt med slutna ögon)
Varje gång du andas ut säger du tyst till dig själv – ”Jag slappnar av och låter mina spänningar mjukna”…
Var öppen, nyfiken och tillåtande till att du inte kan och klarar allt som du kanske brukar göra.
Och tänk alltid på att vara vänlig och omtänksam gentemot dig själv.
Oavsett vad som sker!

Gilla läget  /Lene