Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Vi blev lite bortskämda…!

Godmorgon denna lite smågrå tisdag…

Ja det är lite grått ute och det ska vara molnigt hela dagen.
Det är tisdag och jag ska jobba. Jag sitter och avnjuter mitt morgonkaffe just nu och ska äta frukost alldeles strax. Därefter är det meningen att jag ska bege mig till kontoret.
Regnet hänger i luften känns det som så det blir nog till att ta på mig regnjackan när jag kör iväg med Nisse. Vi blev ju lite bortskämda i helgen med det underbara väder vi hade då. Men det fina vädret kommer tillbaka, det gör det.

Jag hörde på nyheterna att alla svenskar som skulle ut ur Sudan är ute nu och det är ju för väl. Sådana oroligheter stannar man väl inte frivilligt i. Jo där är säkert de som inte vill lämna, det tror jag nog, men då är det deras ansvar och beslut. Skönt att de som ville ta sig ut har kommit ut utan att något värre hände på vägen. Jag hörde Elisabeth Frerro igår säga att den farligaste biten när de ska evakuera är när de tar sig från den plats de befinner sig, till platsen de ska evakueras från, till exempel flyget. Skönt att allt gick bra.

Det är tisdag och jag bjuder dig på ett Mindfulness tips…

Lägg märke till prestationstankar…

Med mindfulnessträning utvecklar du en kvalitet av att vara vaken, närvarande och accepterande till det som händer just nu.
Det ger en ökad möjlighet till insikt om dig själv och ditt beteende och hur du svarar an på det som händer både inom dig och i relation till andra.
Träna denna vecka på:
Att lägga märke om du har inre prestationstankar eller ”vardagstävlar” i det tysta med dig själv och andra i din omgivning.
Du kan då fråga dig själv.
Vad leder detta ”inre tävlande” till? Blir jag mer lugn, lycklig och tillfreds? Eller mer stressad, missnöjd och kritisk?
Tänk på att vara varsam och vänlig i din inställning till det du upptäcker, och ha överseende om allt inte blir såsom du tänkt dig. Du kan gärna prova någon övning i medkänsla med sig själv och andra som en fortsättning på detta råd

Känn lugnet  /Lene