Familjen, Mat & recept, Tankar

Någon fyller år…!

Godmorgon onsdag…mitt i veckan…lillördag… kalla det vad du vill
Det är onsdag och solen skiner från en blå himmel. Men…det blåser en del. Nåväl det får vi väl gilla det med. Solen skiner i alla fall och jag är lycklig för det.

 


Idag fyller vår äldsta dotter, Emelie 32 år. Ett stort rungande HURRA på din dag fina Emelie.

Vi var på Mastio och åt en födelsedagsmiddag. Egentligen skulle Jörgen också vara med men han kom hem med migrän och var tvungen att ligga still i mörker hela kvällen. Jag mötte upp henne utanför restaurangen och vi hade en jättemysig kväll.

Vi började med förrätt som jag inte minns vad det heter men det var friterat bröd en sorts chark och krämig ost med en örtolja. Det var supergott.

Till huvudrätt blev det pizza och inte vilka pizzor som helst. Jisses vad gott det var. Jag kan absolut rekommendera Mastio om ni inte vet vart ni ska äta i Malmö. Fin utsikt över småbåtshamnen på Limhamn. Restaurangen är jättemysig. Det kan inte bli bättre.
Jag åt en pizza som hette Vår. Med äpple och något knackigt på. Morötter i tunna, tunna strimlor också. Så enormt gott.
Emelie åt en pizza som det var bland annat gorgonzola och annan ost på, även inlagda persikor ovanpå. Vi smakade av varandra och hennes pizza var supergod. Vi hade en så mysig kväll.

Jag följde henne till bussen och sedan begav jag mig hem till Jörgen för att se hur han mådde. Det tog någon timme sedan började han bli människa igen. Stackaren. Jag led med honom för jag vet hur det är att ha sådan migrän och det är inget kul alls. Idag mår han bättre och han jobbar.

Jag ska alldeles strax göra mig iordning för jag ska ta bussen till Bara. Jag har tid på VC klockan 13.30. Jag ska prata med henne och få reda på alla prover jag tog sist. Vi får se vad det visar.

Lev livet här och nu  /Lene