Familjen, Tankar

Vilken helg!

God eftermiddag denna underbara söndag…

Vilken helg det har varit. Både vädermässigt och socialt.
Vi har spenderat helgen hos mamma. Solen har skinit från en klarblå himmel hela tiden och igår var det upp mot 22 grader. Jag har tyvärr inte kunnat blogga därifrån för sedan hon bytte från Telia till Alente (Alente är billigare) så har hon rent ut sagt en skituppkoppling på wi-fi så det går inte att lägga upp något än mindre föra över bilder från mobilen till datorn. Hon har sagt att i november när avtalet går ut ska hon säga upp det och det gör hon rätt i. Telia brukar alltid vara stadigt även om det är lite dyrare än en del andra.

Daniel i drevar tagen

Som jag berättat tidigare har det varit operation byta fönster i helgen. Jörgen, Daniel och Marcus har tillsammans bytt fönstret och fixat. Jörgen började redan när vi kom upp i fredags eftermiddag och fortsatte igår. När Marcus och pojkarna, Ellinore och familjen slöt upp så fortsatte bytandes. Ellinore sattes på att måla brädor, vilket hon gjorde med bravur. Barnen lekte runt i trädgården och busade med Zigge, spelade fotboll och mycket annat, precis hela dagen. Det var en fantastisk dag. Det enda var att Emelie inte var med, men så blir det ibland. Hon var i vilket fall som saknad…

Inomhus

Fönstret kom på plats och mamma är överlycklig. Hon är så nöjd för nu kan hon titta ut bättre, hålla mer koll på Zigge när han är på lilla ängen utanför och som hon sa “jag kan titta på vovvarna” (de är begravda på Pickos place på lilla ängen). Allt för dig mamma.

Mamma sa hon kände sig överflödig och det skulle hon också göra för det var inte meningen att hon skulle göra så mycket denna helgen. Bara titta på de som jobbade och ta det lugnt. Hon fixade till köttet och lade det på grillen inför middagen men mycket mer än så gjorde hon inte.

Utomhus

Utanför när man står på gatan syns det knappt att något är gjort och det är väl bra?! Det är när man går nära man ser att det behövs kluttas på lite färg här och där. Men fint blev det. Alla har gjort ett fantastiskt jobb.


Jag tänker att jag avslutar med en fin bild på två stora tänkare… Ludwig och Zigge.

Älska livet  /Lene