Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Tisdag och Mindfulness tips!

Godmorgon tisdag…

Jag sitter och bloggar och regnet smattrar lite smått på taket. Det är mysigt även om jag faktiskt inte vill ha något regn. Det är inte mycket att säga om. Det är som det är när det blir som det blir.
Men jag njuter ändå…det vet du nog vid det här laget. Jag dricker mitt morgonkaffe i detta nu och lyssnar lite vagt på Nyhetsmorgon på Tv4.

Jag kom inte riktigt upp imorse. Jag vaknade vid 8 men gick inte upp förrän vid 9. Jag kom helt enkelt inte upp. Kroppen ville inte och jag är så trött. Men till slut kom jag upp och nu sitter jag och är snart redo att bege mig till jobb. Det får bli regnkappa idag minsann. Jag chansar inte.

Igår skulle vi egentligen ha grillad lax men ingen av oss orkade göra något så jag gjorde några goda mackor istället. Det var riktigt smarrigt.

Det är ju tisdag och jag tänkte bjuda på ett Mindfulness tips…

Laga mat med full närvaro…

För att vara fullt närvarande – börja med att stänga av elektronik som inte hör till själva matlagningen, ex ljud från smartphone, surfplatta, dator, TV eller radio.
Prova också att göra alla förberedelser under tystnad. Öppna upp dina sinnen – främst syn, känsel/beröring, doft och smak i alla delar du gör. Gör det fullt ut och med ett sinne i taget.
Det är oundvikligt att tankar eller andra distraktioner gör att du för en liten stund förlorar fokus. För då tillbaka din uppmärksamhet på dina sinnen… gång på gång.
Se om du upptäcker något nytt när du lagar mat på detta sätt. Ju högre närvaro desto högre kvalitet, kanske?

Jag önskar dig en underbar dag.

Lev livet  /Lene