Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

När det blåser från “fel” håll…!

Godmorgon tisdag…

Vi äntrar semesterdagar tillsammans från idag och drygt 1,5 vecka framåt. Denna semesterdag börjar blåsigt men soligt. Det har blåst en hel del inatt. Så pass mycket att vårt nya vindskydd blåst sönder. Inte själva duken utan pinnarna har brutits. Så är det när man blir lite snålejöns och ska köpa ett billigare. Dock var det så att denna gången blåste det från “fel” håll och vi hade inte säkrat upp tillräckligt mycket från det hållet. Nåja shit happens. Vi får bygga ihop något bra. Det löser sig.
Igår åskade och regnade det. Jag hann tillbaka från kontoret innan och vi hann till och med ta oss ett dopp i det blå. Helt underbart.

Idag ska vi köra några små ärenden och sedan tillbaka och inte göra ett dugg mer. Jo fixa middag men det måste man ju göra ändå eller hur?!

Jag har tömt toa tanken och vi har tagit ner vindskyddet för att det inte ska slitas sönder, utan vi ska kunna sätta upp det igen i en annan konstruktion. Och i detta nu sitter vi och njuter av vårt morgonkaffe. Det blev sovmorgon idag. Skönt och välbehövligt känner jag.

Tisdag som det är bjuder traditionen på ett Mindfulness tips, så varsågod.

Följ några andetag när du är i en situation under press…

Det uppstår en situation där du hamnar under press.

Försök att stanna upp.
Följ några andetag och hur de känns för att lugna sinnet.
Prova att helt enkelt se situationen som den är.
Lägg sedan märke till tankar som kommer och att du kan släppa dem som förvärrar läget. OK, du kanske fortfarande är under press och det kan kännas obehagligt. Men det är allt. Du behöver inte hantera de extra negativa tankar och känslor som ditt sinne lägger till. Bara låt dem vara, om det är möjligt.

Älska livet  /Lene