Mat & recept, Tankar

Lugn helg med mys!

Godmorgon måndag…

Så äntrar vi en ny vecka som är helt orörd och spännande.
Jag sitter och avnjuter mitt morgonkaffe i lugn och ro. Snart kommer Ellinore hit med töserna. De ska stanna över natten och imorgon ska vi köra hem dem när vi ska köra och handla.

Det har varit en lugn helg och vi avslutade den på bästa sätt genom att träffa våra fina grannar i huset, Dan och Ulrica. De kom hit och vi hade en jättemysig kväll.

Vi bjöd på grillad lax med färskpotatis och romsås. Till det en god sallad.

Till kaffet blev det fruktsallad på färsk frukt och vispad grädde med vaniljkvarg blandat i. Hackad choklad och ett körsbär ovanpå. Så himla gott. Alltihop.

Nu smyger vardagen på men vi har fortfarande semester. Vi är lediga denna veckan också. Dock har vi lite uppbokat denna veckan så helt lugn och ro blir det inte. Men det mesta är trevliga saker. Förutom på fredag för då ska vi gå på begravning och det är ju något man helst vill undvika, men så är livet.

Vår fina, underbara vän Rickard gick bort efter en tids sjukdom i mitten av juni och på fredag följer vi honom till hans sista vila. Jag har känt Rickard i stort sett lika länge som jag känt Jörgen och han har alltid funnits där. Lugn och kramig som en nallebjörn. Rickard var Jörgens bästa vän och en otroligt fin vän till mig. Jag är så ledsen för att han inte finns mer och jag lider med Eva och pågarna. Rickard kommer för alltid att finnas i mitt minne som en mycket kär vän. Eva finns kvar hos oss och vi finns där för henne och även för pojkarna.

Ta hand om varandra  /Lene