Familjen, Tankar

Måndag och jag blickar tillbaka på helgen!

God förmiddag…

För det e måååånda morron… Jajamensan visst är det måndag morgon och en ny, orörd vecka tornar upp sig. Så gjorde även ett jädrans regn och åska för en stund sedan. Men nu försöker solen titta fram igen. Komsikomsi lilla fina solen…

Jag sitter och avnjuter en god kopp kaffe och filosoferar bakåt efter en härlig helg. Vilken helg det har varit.
Jag har inte skrivit på hela helgen för jag har lagt det åt sidan så jag kunnat njuta till fullo av allt och kunna smälta alla intryck.

I fredags var Jörgen ledig och vi hade en del ärenden att köra under dagen. Senare på eftermiddagen körde vi till Camilla och Jörgen för lite samkväm.

Vi började med en tapas bricka att plocka från och lite gott att dricka. Massor av prat blev det också. Därefter var det dags att fixa med maten och Jörgen N (min svåger) skulle grilla och Camilla dök in i köket. Då passade Jörgen och jag på att lägga oss i deras spa och njuta en stund. Mumma för kroppen. 38 grader och bubblor som masserar, det kan knappast bli bättre.
Det var en varm kväll så vi satt ute och åt maten. Helt underbart. Framåt kvällen drog vi oss inåt och vi sov faktiskt över där. Morgonen började med rena hotellfrukosten utomhus i väldigt varmt väder.

Framåt eftermiddagen bestämde vi att de skulle komma bort till oss i husvagnen och kolla på den. De har inte sett vår “nya” husvagn och var nyfikna. Först stannade de till på stranden en stund och kom sedan bort och sade hej. Jörgen och jag slappade resten av dagen.

Igår blev det en sådan här lat dag och det gjorde absolut ingenting. Ellinore med familj tittade förbi en stund på eftermiddagen men annars gjorde vi ingenting. Vi tog det bara lugnt.

Vår paprika växer och frodas. En paprika har börjat visa sig ordentligt och vi ser att flera andra är på gång (titta längre upp på bilden så ser du att flera paprikor är på väg)

Vi har faktiskt räknat våra tomater. Nördigt ja, jag vet men sådana är vi. Vi har kommit fram till att just nu finns det 100 tomater på våra två plantor som ska växa till sig och mogna. Och säkert lika många till är på gång. Vi har just nu två tomater som börjar mogna och vi längtar tills vi kan plocka dem och smaka.

Idag har jag några “måsten” som ska göras. Gå iväg med sopor, kartong och plast. Lägga in tvätt och jag behöver diska. Dock tror jag att disken får vänta tills Jörgen kommer hem för jag har så ont i lederna i händerna just nu så jag fixar inte att bära iväg båda diskbaljorna. Ja jag vet, jag kan ta en i taget och gå två gånger, men det orkar jag inte det heller. Tror jag. Jag får se hur det blir med det hela.

Lev livet  /Lene