Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Vi hann med ett bad…!

Godmorgon tisdag…

Igår när jag vaknade låg jag kvar en bra stund efter för jag orkade inte gå upp. Jag orkade helt enkelt inte. Men idag var jag tvungen att gå upp för idag ska jag iväg.

Jag har ett möte på Emporia inbokat på Apple butiken. Jag ska nämligen få min klocka utbytt. Den är så repig så man, eller jag i varje fall ibland knappt kan se vad det står på displayen. Jag var där i förra veckan och fick reda på att jag kan byta den så idag ska det ske.

Plus att jag ska invänta Jörgen för vi ska köpa nya “tofflor” som vi går till servicehusen med och även när vi ska bada. Vi får se vad det blir för några. Jörgen har pratat om Birkenstock, men vi får se.

Igår var det riktigt skitväder, eller ja både och ska jag nog säga. På morgonen när jag vaknade så regnade det en hel del och det åskade en del. Åskan rullade liksom in. Det lät verkligen som om den rullade fram. Det kom en knall och sedan lät det som åskan rullade iväg. Häftigt! När Jörgen kom hem gick vi och doppade oss och det var nog i grevens tid för strax efter vi kom tillbaka så började det regna igen. Vi hann i alla fall med ett dopp.

Idag är det sol, än så länge och jag ska njuta av solen. Så mycket jag kan eftersom jag ska till Emporia först. Eller större delen av eftermiddagen. Jag ska även ha ett zoom möte men det tar jag på Emporia. Jag sätter mig och tar en kaffe så kan jag prata ändå. Perfekt!

Det är ju tisdag så jag bjuder på ett Mindfulness tips…

Skapa förutsättning för en god start på dagen…

Om möjligt ställ klockan att ringa 10 minuter tidigare än vanligt. Använd sedan dessa extra minuter i stillhet och tystnad för dig själv.
Öka din medvetenhet om det som är här, just nu. Känn in din kropp, dina tankar och vilka känslor som rör sig i din kropp och i ditt sinne just nu.
Notera vilka kroppsförnimmelser som finns här just nu. Är du avslappnad, spänd, stel, upplever smärta eller något annat?
Efter att du har noterat vad som är här just nu har du ökat din möjlighet att påverka dina val resten av dagen. Så ta avstamp i här och nu, för vad som är bra för dig JUST I DENNA STUND.

Lev väl och var rädd om dig  /Lene