Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Så här mitt i veckan…!

Godmorgon onsdag…

Så här mitt i veckan…lillördag och allt…

Jag sitter i lugn och ro och avnjuter mitt morgonkaffe. Just nu inomhus. Jag satt ute för en liten stund sedan, men det började regna så jag tog mig in och nu skiner solen igen. Typiskt!  Men nu ska jag blogga så då stannar jag där jag är.
Jörgen är ute och klipper gräset på vår lilla plätt där vi har husvagnen. Skönt för honom att det blev sol igen. Det var inte många droppar som kom men just nu vill jag inte ha så mycket mer.

Idag ska jag fara och flyga känns det som. Jag ska klippa mig och innan dess ska jag köra Jörgen till jobb. När jag är klar hos frissan ska jag köra ett par ärenden och därefter köra och ställa bilen på Jörgens jobb så han kommer hem ikväll. Därifrån tar jag Nisse (min scooter) till kontoret och kollar hur det ser ut där och sedan till husvagnen. Jag kommer att komma hem lite senare idag, men det får vara så. Jag vilar när jag kommer hem.

Igår var det tisdag och jag bloggade inte så jag bjuder på mitt Mindfulness tips idag istället… väl bekomme.

Använd aktiv andning för att komma ner i varv…

Stå upp eller sitt upprätt.
Ta ett stort andetag, känn hur inandningen fyller dina lungor och aktiverar din överkropp – i buk, bröstkorg, axlar, rygg och bäcken.
Håll en kort stund och upplev känslan av att vara uppfylld av andetaget.
Sänk axlarna och släpp sedan så långsamt du kan ut luften ur dina lungor igen. Känn samtidigt hur dina axlar, skuldror, bröstkorg och buk sjunker ned lite vid utandningen.
Är det möjligt att känna mer tyngd och avslappning vid utandningen?
Upprepa övningen tre gånger och låt sedan andningen återgå till sin naturliga rytm.

Hej och hå vad det går  /Lene