Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Det fungerade det med…!

Många bilder på våra tomater. Så stolt över dem

Godmorgon världen…

Jag sitter och avnjuter mitt morgonkaffe och lyssnar på hur det blåser. Ja jisses vad det blåste och regnade igår. Det var ju knappt man kunde tro det. Men jo, så var det faktiskt, det blåste stormvindar och det regnade som jag vet inte vad. Men jag hade min regnkappa och mina regnboots så jag klarade mig. Dock var det tufft att ta mig till och från Helsingborg på grund av detta väder. Men det fungerade det med.
Jag var helt slut när jag kom tillbaka från jobb. Totalt urlakad. Jag hade en liten stunds väntan på Centralen mellan att jag hoppade av tåget och skulle ta bussen, så jag gick in på Coop och köpte en sallad (sådan från Deli som man plockar ihop själv) som jag tog med mig tillbaka och åt.

Ovan ser du vad jag valde i min sallad. Den var supergod och jag blev ordentligt mätt.
När jag kom tillbaka till husvagnen bytte jag om, satte mig i soffan och åt min sallad. Sen stannade jag i soffan resten av kvällen. Jag orkade helt enkelt inte göra något. Jag hade nog hög smärta i varenda del av kroppen. Men idag känns det bättre. Så återhämtning is da shit säger jag bara. Det är superviktigt.

Det är tisdag och jag bjuder på ett Mindfulness tips. Håll tillgodo…

Var nyfiken på andningen…

Sätt dig i en bekväm position med ryggen rak och slut ögonen om det känns bekvämt.
Bara sitt och lägg märke till din andning under en stund. Hur är ditt andetag just nu? Är det kort, långt, hårt, mjukt, snabbt, långsamt, jämt eller ojämnt?
Bara nyfiket observera ditt andetag just nu – utan att ändra det på något sätt.
Lyssna nu till ditt andetag. Vad hör du? Är ditt andetag viskande, brusande, väsande, susande eller något annat?
Hur känns luften som strömmar in och ut med ditt andetag? Varm, sval, torr, fuktig eller något annat du upptäcker?
Om dina tankar far iväg till något annat så tar du bara mjukt och vänligt tillbaka uppmärksamheten till ditt andetag.

Att nyfiket observera din andning under en kortare eller längre stund ökar din koncentrationsförmåga och ökar din förmåga att vara mer närvarande i det du gör.

Upprepa övningen gärna varje dag denna veckan och upptäck skillnaden.

Lev väl  /Lene