Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Den ska avsmakas…!

Godmorgon…

Det är onsdag…mitt i veckan…lillördag…
Och solen skiner från en nästan klarblå himmel. Det är 17 grader ute och enligt prognosen ska det bli upp mot 21 grader vilket jag gillar skarpt.

Idag blir en ren återhämtningsdag för mig. Jag har ett måste och det har jag redan gjort…tömt toa tanken. Så nu är det återhämtning som gäller.
Jag sitter och avnjuter mitt morgonkaffe och lyssnar på Nyhetsmorgon på Tv4, men när jag bloggat färdigt så går jag ut och sätter mig i solen och njuter av dagen.

Igår när vi kom hem var det riktigt varmt i förtältet och vi möttes av detta:

En stor, hög planta med en del mogna tomater.

Vi skördade vår första stora, röda och faktiskt solvarma tomat igår och titta så fin den är. Den ska avsmakas med försiktighet och njutning.

Det var tisdag igår och jag bloggade inte så du fick inte mitt Mindfulness tips. Så jag bjuder på det här nu istället.

Minska spänningar genom att lyssna på kroppen…

Börja med att rikta din uppmärksamhet till din kropp där du befinner dig just nu – oavsett om du sitter, står eller ligger ner.
Känn in kroppens kontaktpunkter mot underlaget.
Lägg sedan märke till hur det känns i dina: fötter, ben, mage, bröstkorg, axlar, armar, nacke, ansikte och sist hela kroppen.
Uppmärksamma de förnimmelser som finns i din kropp när du flyttar uppmärksamheten från kroppsdel till kroppsdel. Finns där några spänningar, smärta eller värk?
När du upptäcker en spänning kan du stanna till och ta några lugna medvetna andetag samtidigt som du behåller din uppmärksamhet på spänningen. Se om du upptäcker någon förändring – sedan går du lugnt vidare med din uppmärksamhet genom kroppen.
Du kan gärna upprepa övningen flera gånger under den kommande veckan och tänk på att inte förvänta dig något speciellt – se istället vad du upptäcker

Lev livet och njut  /Lene