Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Jag är tacksam…!

Godmorgon fina du…

Jag vaknar upp till en mulen och lite små regnig tisdag. Jag vet inte om jag ska säga att regnet behövs, för i detta läget (efter allt regnande i sommar) så vet man varken ut eller in, men jag gillar läget i vilket fall som.

Idag är det jobb i Malmö och igår var det jobb i Helsingborg. Jag var även hos tandläkaren under gårdagen och det gick väl så bra det kunde. Jag hade tur för Jörgen var ledig så han körde mig både till FTV (läs Folktandvården) och till kontoret i Helsingborg. Jag är tacksam. Men idag är det tisdag och jag ska som sagt jobba i Malmö. Det blir Nisse och jag idag.

Igår fick jag besök av denna stora, äckliga sak kallad spindel. Jag satt lugnt i soffan och tittade på tv och plötsligt såg jag något som ramlade uppifrån och det sade “dunk” på mitt bröst. Det var denna “lilla” sak som ramlade ner på mig. Jag kom upp snabbt vill jag lova. Viftandes som en galning. Då säger Jörgen “du har den på armen”. Lene viftar än mer och den faller ner på soffan. Snabb som en vessla är den också, men Jörgen får tag i den och fångar den i bara handen. Huga, det hade jag inte gjort. Jag har inte spindelfobi eller så, men jag gillar inte att ha dem på mig och jag tar inte så stora spindlar med bara händerna. Papper går bra men inte med bara händerna. Phu…det var ingen skön upplevelse.

Förra tisdagen fick du inget Mindfulness tips och det är jag ledsen för. Men här kommer ett i vilket fall som.

Ta små pauser i vardagen…

Unna dig små medvetna pauser under dagen för att verkligen stanna upp och inte bara byta aktivitet. Det är så lätt att ta med en kopp kaffe till skrivbordet eller till och med lunchtallriken.
Prova att göra en paus för avkoppling och gör det som är möjligt och mest hjälpsamt för dig just nu. Och känn efter vad din kropp behöver, kanske 5 minuter i friska luften eller en kort promenad, ligga ner en stund och bara blunda och andas, kanske några medvetna sträckningar med djupa andetag?
Och tar du kaffet så passa på att njuta med alla sinnen – doft, smak, och värmen.
Hur känns det före- hur känns det efter? Upplev skillnaden av en medveten paus.

Älska livet  /Lene