Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Ett perfekt upplägg…!

På kanelbullens dag

God eftermiddag denna onsdag…mitt i veckan…lillördag

Jag har väntat att skriva idag för jag ville umgås lite med min älskade make innan han körde till jobb.
Jag fick gå upp relativt tidigt imorse då jag skulle vara på VC (läs Vårdcentralen) klockan 8.35 för blodprovstagning inför fredagens samtal med min läkare på reumatologen i Trelleborg. Det var snabbt avklarat när jag väl kom in. Jag fick vänta 15 minuter extra men det gjorde inget. Jag hade inte bråttom. Jag skulle inom ICA och handla mjölk och frukostbröd tänkte jag. PLUS att jag handlade kanelbullar, då det just idag är kanelbullens dag.

När jag kom tillbaka låg Jörgen fortfarande och sov så jag väckte honom för då var klockan 9.30. Det var dags att gå upp. Vi drack kaffe, pratade lite och kollade på Nyhetsmorgon på Tv4.

Jag har även jobbat lite idag. Lite administrativt arbete. Lite samtal och bokningar. Så himla roligt. Jag älskar mitt jobb. Jag ska inte iväg till något av kontoren idag men ibland har jag ändå lite administrativt att ta hand om. Då gör jag det när jag kommit tillbaka de andra dagarna eller så gör jag det på onsdagen. Det är ett perfekt upplägg för mig.
Jag har lite jobb kvar men ska först ta en kopp kaffe till tänker jag.

Eventuellt blir det en maskin tvätt idag. Jag får se. Det ska regna snart och det har regnat så jag vet inte hur jag ska göra. Just nu skiner solen och det blåser så då tänker jag att jag kan ju tvätta en maskin och hänga upp. Men rätt som det är regnar det så jag är lite osäker. Inte för att det inte behövs, för det behövs verkligen tvättas. Nåväl jag får se hur jag gör.

Igår, tisdag blev det inget Mindfulness tips så jag kör det idag istället.

När du har för mycket – stanna upp…

Rikta din uppmärksamhet som en strålkastare inåt,  till kroppen, till fötterna och fotsulornas kontakt med golvet.
Tag några medvetna andetag.
Räkna till 5 på inandningen och 8 på utandningen.

Fokusera på hur andningen känns vid näsborrarna, hela vägen in, ner i buken och ut igen.
Följ ytterligare några andetag tyst för dig själv (minimeditation i en stressfylld vardag). Hur känns det efteråt?

Livet ska levas  /Lene