Familjen, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Hoppas det lägger sig snart…!

Godmorgon tisdag…

Jodå, det är redan tisdag. Igår fick du inte läst något från mig. Jag valde bort att skriva igår för dels var vi på Maj-Britts begravning och sedan hade jag för sjunde dagen i rad huvudvärk så jag orkade helt enkelt inte. Nu har jag haft huvudvärk i åtta dagar för jag vaknade även denna morgon med fortsatt huvudvärk. Jag hoppas det lägger sig snart för detta är faktiskt inte kul längre. Dock är det som det är så jag kämpar på. Nu har jag fått gnälla lite grann så nu släpper vi det.

Igår var vi som jag skrev på begravning då det var begravning för finaste Maj-Britt. Efteråt var det minnesstund på Ribersborgs Restaurang för lite mat och kaffe.

Idag är det dags att jobba på kontoret i Malmö. Jag inväntar ett samtal från AF (Arbetsförmedlingen) som är inbokat. Sen ska jag susa iväg på Nisse och jobba. Igår blev det inget jobb men det var kanske inte så konstigt eftersom det var begravning.

Det är ju som sagt tisdag och det innebär som vanligt ett Mindfulness tips och det gäller även idag. Så här kommer det…

Landa i nuet…

Ta ett djupt andetag och känn hur inandningen fyller dina lungor och aktiverar din överkropp – i buk, bröstkorg, axlar, rygg och bäcken. Håll en kort stund och känn hur detta känns i överkroppen.
Sänk axlarna och andas ut långsamt. Känn samtidigt hur dina axlar, skuldror, bröstkorg och buk sjunker ned lite vid utandningen.
Följ uppmärksamt hela utandningen – vad känner och upplever du när du andas ut på detta sätt? Är det möjligt att känna mer tyngd och avslappning vid utandningen?
Upprepa gärna övningen tre gånger och låt sedan andningen återgå till sin naturliga rytm.

Njut av livet  /Lene