Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Det gillar jag…!

Godmorgon tisdag…

Jag låg kvar en liten stund efter jag vaknat och funderade på om jag skulle gå upp. Till slut kom jag fram till att det skulle jag nog, så nu är jag uppe. Kaffet är klart och upphällt i muggen. Jag har varit ute och känt på hur vädret är. Solen skiner men det blåser fortfarande lite. Men….soooolen är framme och det gillar jag.

Idag är det jobb på kontoret i Malmö och jag har tänkt jag ska dit lite senare denna eminenta tisdag. Jag behöver ta det lugnt nu på morgonen för jag har riktigt hög smärta i mina höfter denna morgon. Så ta det lugnt och åka iväg när jag känner att jag är redo.

Även om det är en mörk dag och allra helst för de familjer som mist sina älskade i dådet i Bryssel igår. Vart är världen på väg? Jag blir rädd men allra mest blir jag förbannad. Man vågar knappast gå någonstans numera.

Det är tisdag så jag bjuder på ett Mindfulness tips…

Lär dig hantera starka känslor…

När du blir arg eller känner ilska, stanna upp och se om du kan vara med din ilska utan att reagera direkt.
Känn efter i din kropp var ilskan känns som starkast.
Andas in till den punkten och andas ut från den punkten några andetag.
Lägg en lugnande hand på den platsen och fråga dig så vänligt du kan:  Vem bestämmer hur jag ska reagera?
Ta nu några nya andetag in och ut till punkten igen och se om känslan avtar.

Ju oftare du gör denna övning desto lättare blir det att hantera starka känslor när de kommer upp. Du hinner välja om du ska agera på dina känslor och inte bara reagera.

Livet är till för att levas  /Lene