Mat & recept, Tankar

“En kväll i juni”!

Godmorgon denna riktigt blåsiga fredag.

Men vad gör väl det när det är freeeedaaaag! Det är riktigt nice. Jag kan inte påstå att det blir en dag att sitta ute för då blåser man väl iväg, men det är härligt att det är fredag. Helgen står för dörren.

Jag vaknade (som vanligt tycker jag numera) med huvudvärk och jag har väldigt hög smärta i mina höfter/ljumskar. Jag väljer att ta det lugnt denna morgon och ta den tid jag behöver för att ta mig till jobb. Dessutom kommer jag nog ta bussen idag för det blåser på tok för mycket emellanåt för att jag ska kunna köra Nisse säkert. Vi får se.

Igår slängde jag ihop en “gryta” bestående av lök, morötter, bönor, färs, couscous, tomatpuré, krossade tomater och kryddor. Det blev jättegott och jag valde att ta en brödskiva till. Det blev mycket över så vi får äta det till middag idag också. Sedan får jag nog frysa resten tror jag. Om vi inte ska ha det på måndag.

Lånad bild från Facebook

Igår gick en av Sveriges stora underhållare bort. Allas vår Lasse Berghagen gick ur tiden och det gjorde mig riktigt ledsen. Han var min stora idol när jag var liten. “Teddybjörnen Fredriksson” var min favvis. Jag hade en skiva med honom och lyssnade ofta på den. Jag minns även låtar som “Jennie Jennie”, “Stockholm i mitt hjärta” och naturligtvis “En kväll i juni”. Ja han hade många fina låtar i rockärmen. Jag kommer att sakna dig Lasse. Sov gott

Livet är inte alltid rättvist  /Lene