Min filosofi, Tankar

En busschaufför…!

 Bild lånad från Google

Godmorgon världen…

Idag blir ett lite annorlunda inlägg. Jag ska slå ett slag för dagens busschaufförer.

“En busschaufför… En busschaufför… Det är en man (kvinna) med gott humör…”

Denna arbetsgrupp får ofta mycket skit men jag ska faktiskt hylla dem lite. Jag åker en hel del buss och tåg numera när jag jobbar två dagar i Helsingborg. Lokförarna ser eller hör man naturligtvis inte, vilket faller sig naturligt men konduktörerna eller vad de heter idag är hur trevliga som helst. Och även hjälpsamma.

Det finns ju naturligtvis de som inte är så bra, inte kör så bra. Vissa kör som om de stulit bussen. Så visst finns det vad vissa kallar “rötägg” även i denna kategori. Jag brukar tänka att de nog inte gillar sitt arbete och kanske borde tänka på att byta. Inte så lätt alltid det vet väl jag om någon. Men det går… det går.

Idag, denna fredag hyllar jag busschauffören i vilket fall som.
De allra flesta jag åker med är glada, trevliga, serviceminded och hjälper gärna till. Många chaufförer går ut från sin plats och hjälper äldre om det behövs. I stort sett alla säger godmorgon, eller god middag eller hej eller vilket tid på dagen det är. Och det tycker jag är väldigt fint. Det gör att jag ger dem ett extra plus i kanten.

Så….kontentan i det hela är att hylla busschauffören för de gör över lag ett riktigt bra jobb idag.
Ni är guld värda och gör ett kanonbra jobb. Keep up the good work!!

Älska livet  /Lene