Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

En fanstisk dag… Giving tuesday!

Godmorgon denna eminenta tisdag.

Jag är uppe och vaken men pigg kan jag inte påstå att jag är. Ändock är jag uppe sedan en bra stund sedan.

Idag blir det arbete på Malmö kontoret. Det börjar så smått bli dags att förbereda för första advent och på torsdag ska jag pynta på kontoret i Helsingborg och fredag blir det kontoret i Malmö som får sin beskärda del av julpynt. Inte för mycket och inte för lite. Precis lagom. På ett kontor pyntar man ju inte lika mycket som man gör hemma. Inte om jag får bestämma i alla fall.

Jag hörde precis på Nyhetsmorgon att det är Giving tuesday, “skänk tisdag”. En dag då man ska ge till någon. Ska du ge idag?
Jag ska försöka det kan jag lova.

När jag jobbat klart ska jag köra (på Nisse, min el-scooter) och klippa mig. Det ska bli så skönt för jag behöver verkligen klippa mig. För en vecka sedan skulle jag egentligen klippa mig men då var jag lite utslagen av vaccineringen så jag bokade om det. Men idag gäller det och det ska bli så skönt.

Det är -7 grader och helt vindstilla. Solen är uppe och jag tror det kommer bli fantastiskt fint väder idag. Så underbart. Nu hoppas jag att det håller sig så också. Jag ska som jag skrev, köra Nisse och det kommer bli lite kallt men jag ska bylta på mig, det lovar jag.

Som jag skrivit tidigare så är det ju tisdag och jag tänkte jag ska ge dig ett Mindfulness tips. Så håll tillgodo…

Avstå tekniken en stund…

Om du arbetar vid en dator, gå ifrån en liten stund, stäng av telefonen, lägg telefonen i ett annat rum eller prova att inte svara när det ringer.
Vi brukade leva utan alla dessa saker tidigare. Nu tenderar vi att bli tyranniserade av dem.
Prova att göra fler medvetna val kring hur du använder tekniken denna vecka och se vad du upptäcker.
– När du går bort från datorn eller väljer att inte svara/läsa på mobilen – känn efter hur det känns i din kropp. Vad upptäcker du? Prova får du se.

Älska livet  /Lene