Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Uppe med tuppen!

God förmiddag…

Jisses vad jag var uppe tidigt imorse. Jag var nog verkligen uppe med tuppen…
Jag vaknade och var tvungen att gå på toaletten vid 02.37 inatt och efter det hade jag jättesvårt att somna om. Jag slumrade en stund men inte mycket mer. Så klockan 04.45 gick jag upp. Ja jag vet jag är tokig.

Jag började morgonen med att tömma toan så var det gjort. Sedan blev det kaffe och invänta att Nyhetsmorgon skulle starta. Jag hade några ärenden att köra så det gjorde jag nu när butikerna öppnade kl 10. Annars har jag ingenting inbokat på hela dagen faktiskt. Jag ska bara ta det lugnt och bli av med “bakfyllan” från huvudvärken igår. Men det kommer. Jag måste inte göra något så det blir en dag i lugnets tecken.

Det snöar ute och blåser en hel del så jag är glad att jag kan sitta inne och kura ihop mig lite. Mysa…

Igår när vi båda inte mådde helt på topp blev det en enkel, men ack så god middag. Räkcrepes med sallad

Det var tisdag igår och jag bjöd inte på något Mindfulnesstips då jag inte bloggade igår. Jag orkade helt enkelt inte om jag ska vara ärlig. Och det ska jag väl känner jag. Så här kommer veckans tips…

Lyssna på din kropp…

Träning i att lyssna på kroppen hjälper dig att bli klarare över vad du vill.
När någon ber dig om något, lägg märke till hur det känns i kroppen. Blir du spänd eller känner oro eller känner du dig avspänd och lätt i kroppen?
Om du är spänd och orolig, be om tid om du har svårt att säga nej med en gång.
Använd till exempel frasen: ”kan jag komma tillbaka till dig lite senare?”. Detta gör att du får möjlighet att gå ner i varv.
Känn efter hur det känns. Vad känns möjligt att göra/inte göra?

Njut av det liv du blivit tilldelad  /Lene