Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Luciadagen och lussemys!

Godmorgon världen…

Jag vaknar upp till en lite kall och blåsig morgon. Regnet verkar hänga i luften men det kan vi inte avgöra inifrån eftersom det fortfarande är mörkt.

Jag är uppe och igång, eller någorlunda igång. Jag har inte fått något kaffe än för jag ska alldeles strax köra till VC för blodprovstagning för att se om Folsyran har rättat till sig. Jag får dricka kaffe när jag kommer tillbaka.

I eftermiddag är det lussefika på kontoret i Malmö och det ska bli supermysigt. Om jag ska dit? Jajamensan det ska jag. Klart jag ska. Det är ju hur mysigt som helst med lussefika. Det är inte förrän klockan 14.30 så Jörgen kör mig dit innan han ska till jobb och sedan kör jag Nisse (min elscooter) tillbaka.
Det är ju som sagt Lucia dagen idag och då firas det med lussebullar, pepparkakor och annat smått och gott. Nomnom säger jag bara.

Igår var det tisdag och jag bloggade aldrig, så det kommer ett Mindfulness tips idag. Håll tillgodo…

Att vara närvarande i kroppen skapar lugn…

När man är högt uppe i varv kan ett snabbt sätt att skapa mer lugn vara att ta kontakt med kroppen. Gör gärna denna övning sittande.
Stampa bestämt några gånger i golvet med båda fötterna.
Låt sedan fötterna vila mot golvet medan du sluter ögonen och låt andningen följa sin naturliga rytm.
Lägg märke till eftereffekterna i dina fötter, vader och i nedre delen låren. Vad känner du? Vibrationer? Stickningar? Strömningar? Värme? Eller något annat?
Om du behöver så upprepa övningen.

Älska livet  /Lene