Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Stort plus!!

Godmorgon världen…

Det är mörkt ute men inte så kallt. Det regnar inte och det är väldigt skönt.
Jag är trött denna morgon så kaffe är välkommet. Jag sitter i detta nu med mitt morgonkaffe och lyssnar på Patrik, fysikern på Nyhetsmorgon på Tv4 och hoppas jag blir lite piggare.

Idag är en hektisk dag.. Jag ska till svärmor först på morgonen och sen iväg och jobba. Jag har ett möte på jobb klockan 12 och när jag är klar ska jag eventuellt tillbaka till svärmor. Vi får se vad som behövs. Det känns som det blir en tidig kväll ikväll. Men det vet man aldrig. Jag kanske piggnar till framåt kvällen.

Julveckan är nästan alltid ganska hektisk. Det är många man ska byta julklappar med. Och en massa annat. Och i år är det verkligen så. Men det är så det är och jag gillar läget. Jag har allt planerat och inskrivet i min kalender så jag är redo. Jag har planerat upp allting så jag behöver inte stressa. Stort plus!!

Igår åt jag lite sen lunch innan Jörgen hämtade mig. Jag var superhungrig när jag kom tillbaka till Malmö från kontoret i Helsingborg. Det blev en god Bang Bang Chicken på Food Republic i Malmö. Så himla gott.

Det är ju tisdag så jag bjuder på ett Mindfulness tips idag.

Upplev vad du har på tallriken…

Hur ofta sväljer vi inte bara maten I all hast samtidigt som vi kollar i mobilen, ser på tv eller lyssnar på något?
Prova med att inleda måltiden med 5 minuters tystnad. Detta kan kännas konstigt första gången, men var nyfiken.
Ta dig sedan tid att äta långsamt och stilla och känn alla smaker, dofter och andra sinnesintryck.
Om möjligt, låt mobilen vara på ljudlös och tv:n vara avstängd.
Lägg märke till doften, smaken och temperaturen på det du dricker/äter.
Stanna upp någon sekund före varje gång du dricker/äter och ge sedan varje sinne minst fem sekunders uppmärksamhet.

Stanna upp och andas in livet  /Lene