Familjen, Högtider & Fest, Tankar

Lite mer övning…!

Godmorgon…

Det är tisdag och röd dag, den 26 december, annandag jul.

Vi vaknar upp till blåst och regn och grått väder. Det är inte så kul men vad kan vi göra åt det? Inte så mycket så jag väljer att gilla läget. Det blir nog en dag inomhus tänker jag. Kanske någon liten promenad i blåsten.

Jag har varit och duschat och sitter nu och dricker mitt morgonkaffe och halvlyssnar på Nyhetsmorgon på Tv4.

Jag måste ju skriva lite om julafton. Vilken mysig julafton vi hade hos mamma. Supermysigt. Vi åt sillunch, tittade på Kalle, spelade julklappsspelet och åt fantastiskt god julmat. Tomten kom tidigt till oss i år men det gjorde inget för barnen var överlyckliga. Vissa lyckligt ovetande, vissa väldigt skeptiska och vissa sägandes att veta. Nåja, tomten kom i vilket fall som och de var alla fyra lyckliga.

Vi körde hemåt igår och när vi kom hem gjorde vi inte mycket mer än packade upp och senare värmde vi mat. Så såg gårdagen ut och det var helt okej. Under vår ledighet har vi inte bestämt någonting alls…än i alla fall.

Vi gav varandra en Kamira Espressomaskin i julklapp. Jörgen var lyckligt ovetande men mamma var med på en del av den. Vi gjorde vår första kopp kaffe på den igårkväll och det blev gott. Vi behöver nog lite mer övning innan det blir perfekt men det var gott. Det kommer bli fler av dem kan jag berätta.

Det är faktiskt tisdag så jag bjuder dig på ett Mindfulness tips idag.

Vad säger din nacke och dina axlar till dig…

Nacke och axlar är områden där vi ofta lagrar spänningar. Hur mår din nacke och dina axlar just nu? Finns där några spänningar, domningar, smärta? 

Börja med att ta ett djupt andetag samtidigt som du drar upp dina axlar så högt du kan.
Håll så en kort stund och känn hur du upplever denna anspänning.
Andas sedan ut samtidigt som du nu pressar dina axlar nedåt så mycket du kan och håller så en kort stund.
Låt nu dina axlar komma i ett normalläge och låt andningen återgå till sin naturliga rytm.
Upplev skillnaden och eftereffekten i dina axlar och nacke. Känner du någon skillnad? Värme? Pirrande, stickande känsla? Eller något annat?

Var rädd om dig  /Lene