Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Ombyte förnöjer!

God eftermiddag…

Ja nu är jag igång igen. Dålig på att blogga. Men det är så det är just nu och du får gilla läget faktiskt. Just nu blir det inte bättre än så här. Min blogg….mina beslut. Punktaslutt som en vän brukar säga.

Det är tisdag och jag har precis ätit middag. Pasta och köttfärssås. Det blev skruvad pasta (kommer inte ihåg vad de heter) istället för spagetti. Ombyte förnöjer som jag brukar tänka. Jag har alldeles nyss druckit upp min espresso. Denna gången fick jag till creman bättre än jag brukar få och det var riktigt gott. Övning ger färdighet som de vise säger. Och jag håller med.

Jörgen jobbar kväll denna veckan så jag sitter själv på kvällarna. Det gör inte mig något alls. Jag tycker det är ganska skönt att sitta själv på kvällarna varannan vecka. Plus att det blir extra mysigt när han är hemma på kvällarna den andra veckan.

Idag har jag jobbat på kontoret i Malmö men innan dess var jag hos tandhygienisten i morse. För tillfället blir jag kallad en gång var sjätte månad på grund av min tandköttssjukdom. Så det var bara att masa sig dit. Men det ser bättre ut vilket jag tycker känns riktigt bra och jag klappar mig själv på axeln.

Jo förresten, det är ju tisdag så jag bjuder dig på ett Mindfulness tips. Håll tillgodo

Öva på att göra fler medvetna val…

Hur brukar du reagera när något oväntat sker?
Stanna upp och observera vad som pågår i din kropp, spänningar, känslor, tankar eller något annat?
Se situationen som den är just nu.
Du kan sedan välja om och hur du ska svara på det som händer eller om du bara ska släppa taget om det.
Att öva på detta sätt ger dig större möjlighet att kunna göra fler medvetna val

Älska allt med livet  /Lene