Tisdag och frukostpaj!

För några dagar sedan

Godmiddag…

Jag skriver lite senare idag. Har vilat kroppen och även varit ute och suttit och njutit av fågelsång. Det får mig att tänka på våren. Guuuud vad jag längtar till våren nu. Jag vill inte ha sånt här slabb och klabb och kladd mer. Jag vill ha sol och värme, träd och buskar som slår ut. Jag vill vara ute och njuta. Men det kommer, det kommer.

Jag har ett tips på bra frukost. Frukostpaj!
Den är jättegod och även nyttig. Vi åt den för första gången igår och det var supergott.
Ta vad frukt eller bär du vill ha. Igår tog vi de sista frusna bären vi hade och en banan som höll på att bli dålig. Skiva och lägg i botten på en ugnsfast form. Gör den knäckiga toppen på 3 dl havregryn, 2 ägg, kanel och kardemumma (du använder vilken krydda du vill och tycker om. Rör ihop detta och lägg sedan över frukten/bären. In i ugnen på 180-200 grader i ca 10-15 min.
Till detta hade vi vaniljkvarg. Så himla gott och du håller dig på det ett bra tag. Testa vet jag! Om du använder CBD olja kan du droppa ner det i kvargen.

Idag är det tisdag så jag bjuder dig på ett Mindfulness tips…

Tala från djupet av dig själv…

Kanske är det tystnaden kring orden som ger orden dess kraft.
Gör en liten paus och ge lite utrymme för tanken och orden innan du börjar tala.
Följ två hela andetag.
Välj intuitivt ord som kommer från djupet av dig själv och som visar varsamhet, vänlighet och respekt för den eller dem du talar med.
Tala långsamt samtidigt som du iakttar effekterna på den eller dem som du talar med.
Lyssna sedan innan du eventuellt talar igen.
Lycka till med denna övningen och se om du upptäcker någon skillnad i dina samtal med andra.

Lev idag. Imorgon vet du inte vad som händer  /Lene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *