Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Lite lugn innan dagen kör igång!

Men godmorgon på dig…

Det är tisdag morgon och jag har varit uppe en bra stund redan. Jag gick upp 5.15 för att köra Jörgen till jobb.
Jag behöver bilen för jag ska till Trelleborgs Lasarett, reumatologen för att få en kortisonspruta i höften. Därefter ska jag direkt till jobb (om jag får ok från läkaren) och när jag är klar där ska jag köra och hämta Jörgen för vi ska iväg och handla lite mat. Så ser min dag ut.

När jag tidigt imorse lämnat av Jörgen körde jag tillbaka och tömde toan, därefter var det dags att gå och duscha och sen blev det kaffe. Vilket jag sitter och avnjuter i detta nu. Lite lugn innan dagen sätter igång på allvar.

Det är ju tisdag som sagt och det innebär ett Mindfulnesstips… så håll tillgodo…

Var medveten om dina rörelser…

När du går nedför en trappa…
Stanna upp när du har tre trappsteg kvar.
Ta ett djupt andetag och håll en liten stund och sänk axlarna.
Andas sedan långsamt ut samtidigt som du lugnt går de sista trappstegen ner.
Låt kroppen slappna av med varje steg ner och stanna upp efter sista trappsteget.
Låt andningen återgå till det normala och känn efter hur det känns i kroppen nu.
Se vad du upptäcker.

Njut av livet  /Lene