Varje barn ska bli sett och hört!

Mina två älskade saker i husvagnen

God förmiddag kära du…

Jag ligger kvar längre idag för det är kämpigt att gå upp. Kroppen vill inte som jag vill. Men det är bara att vila.. Jag tillåter mig att göra det. Jag måste göra det…

Bild tagen från exakt samma plats som bilden igår

En dag som denna… Vad menar du?
Men hur kan vädret bete sig som det gör just nu?! Jag bara undrar. Igår var det snö och kallt (nåja kallt… -1 grad i varje fall) på morgonen och resten av dagen sol och kallt. Idag är regn, absolut ingen snö och +4 grader. Ingen sol dock. Inte än och vad jag sett ska hon tyvärr inte visa sig idag.

Jag sitter och försöker peppa mig själv att det kommer bli bra. Vila, vila, vila. Kaffet är i koppen och Nyhetsmorgon är på. Lugnet ligger över mig och jag ska klara detta också. Heja mig!!

Jag lyssnade på en kille på Nyhetsmorgon som blivit mobbad hela sin skoltid, från lågstadiet till högstadiet. I gymnasiet började det rätta till sig. Han är idag lärare och arbetar för att varje barn ska bli sett och hört.
Jag blir så oerhört ledsen och förbannad när jag hör något sådant. Jag blev själv mobbad till viss del när jag var liten. Jag hade en mamma som var stark och hjälpte mig mycket och jag hade ett sinne och mun med mig så jag tog mig ur det. Mina barn har inte alltid haft det så lätt heller men där har jag också steppat in och sagt ifrån. Dock måste jag säga att skolan inte gör alltför mycket. Som han som satt i studion sade, när han gick i skolan sade vissa lärare till honom att han fick skylla sig själv på grund av att han sade ifrån till mobbarna. Vad är det för lärare???? Jag bara undrar. Nu är det ju ett bra tag sedan detta hände, för killen var vuxen, säkert mellan 35-40 men det pågår säkert till stor del även idag. Lärarna borde få mer styrka att säga ifrån. De borde få mer “tid” så de kan se dessa barn som blir mobbade. För förr eller senare syns det på dessa små stackars barn. Och det är INTE de drabbade som ska flytta på sig, det är mobbarna som ska flytta på sig. Nåja, det är min personliga mening. Gå gärna in på Tv4 play och leta upp inlägget där de pratar med honom. Jag tror han heter Robin Christensen. Vilken hjälte han är säger jag bara. Fler lärare borde få agera som han gör.

Älska livet  /Lene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *