Nytt och fint och någon fyller år!

God eftermiddag alla ute i stugorna…

Jag har kommit till biten när jag ska blogga. Har inte hunnit det under första delen av dagen.

Du ser på bilden ovan vår nya, fina kaffekokare som man använder på gaslåga. Den är kanonbra. Tar kanske liiiite längre tid att koka kaffet beroende på hur mycket man kokar, men det gör inget för jag har inte bråttom. Vi är så nöjda med den

Idag fyller Emelie 33 år. Vår fina, underbara äldsta dotter fyller år. Det är sista födelsedagen på ett tag så nu lugnar det ner sig lite.
Ett stort Grattis på din dag Emelie. Jag hoppas du blir firad ordentligt.

Emelie kom hit igår kväll för att sedan åka vidare under förmiddagen på äventyr på sin födelsedag och igår passade vi på att bjuda henne på en smarrig middag. Grillad (på vår älskade Muurikka)  med råstekt potatis, palsternacka och morötter (även det på Muurikkan). Jörgen rostade cashewnötter som han hällde flytande honung över och blandade runt för att lägga upp i en skål och sedan strö flingsalt över. Till det hade vi mild Ajvar och en supergod sallad. Sicken smarrig middag.

Till kaffet hade jag bakat en sockerkaka med köpta frysta jordgubbar och egenodlade rabarber. Och till det hade vi Oatlys Vaniljsås.Så himla god blev kakan. Saftig och god.

Ikväll blir det en överraskning för Jörgen med middag. Jag har ordnat den men han vet inte vad det är. Han har bara blivit ombedd att fixa vitt vin till maten när han kör tillbaka.
Han är nämligen ledig idag och körde i förmiddags ut till huset för att fortsätta hjälpa Daniel. Snart nog är de klara.

Själv har jag jobbat idag. Jag åkte samtidigt som Emelie tog bussen till Centralen. Sen körde jag Nisse sista lilla biten från Centralen till kontoret. När jag var klar fixade jag middagen innan jag körde tillbaka. Det blir fredagslyx ikväll kan jag berätta.

Älska livet och njut till fullo  /Lene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *