En fin dag!

Godmorgon denna lite blåsiga men soliga tisdag…

Ja men visst är det tisdag och veckan rullar på. Precis som det ska vara.
Det blåser lite för mycket för att jag ska sitta ute så jag sitter inne för tillfället. Det får bli så.

Kaffet är i koppen och jag ska njuta av morgonen.
Det blev en  tidig uppgång ur sängen denna morgon för jag kunde inte somna om efter Jörgen kört till jobb. Då var det lika bra att gå upp kände jag. Egentligen skulle jag behöva sova lite mer för jag är svintrött men kan jag inte sova så kan jag inte. Det får bli som det blir.

 

Jag tittar tillbaka på en fin dag igår. Jag var ute väldigt mycket och det var underbart.
Vi var i huset för Jörgen skulle fortsätta med inbyggnaden av poolen och jag skulle byta däck på bilen. Nåja JAG byter inte däck utan jag kör till DäckaOlsson som jag kallar honom och bytte däcken där. Det gör vi alltid. Han är snabb och effektiv och han är inte alltför dyr. Man ska gynna det lokala tycker vi. Så nu har bilen sommarskor på sig och behöver inte bli så ”varm om fötterna”.

När jag kom till huset tidigare på eftermiddagen så satte jag in bakpotatis i ugnen på lägre värme (ca 100 grader) och när jag varit iväg och byta däck på bilen vid 18.15 så åt vi. Så här smarrigt åt vi igår. Superdupergott.

Jag sitter just nu och avnjuter en god kopp kaffe, eller två. Kanske tre. Och det är underbart att bara sitt och ta det lugnt, filosofera över dagen. Bara ta det lugnt. Jag ska strax gå ut och sätta mig i solen tänkte jag. Jag måste ju testa och se om det fungerar att sitta ute även om det blåser.

Tisdag som det är så får du ett Mindfulnesstips av mig.

Laga mat med full närvaro…

För att vara fullt närvarande – börja med att stänga av elektronik som inte hör till själva matlagningen, ex ljud från smartphone, surfplatta, dator, TV eller radio.
Prova också att göra alla förberedelser under tystnad. Öppna upp dina sinnen – främst syn, känsel/beröring, doft och smak i alla delar du gör. Gör det fullt ut och med ett sinne i taget.
Det är oundvikligt att tankar eller andra distraktioner gör att du för en liten stund förlorar fokus. För då tillbaka din uppmärksamhet på dina sinnen… gång på gång.
Se om du upptäcker något nytt när du lagar mat på detta sätt. Ju högre närvaro desto högre kvalitet, kanske?

Lev livet  /Lene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *