Nu ska det testas!

Godmorgon tisdag…

Jodå, visst är det tisdag. Måndagen har passerat utan att jag bloggade.
Jag var i huset igår och hjälpte Ellinore då hon hade olika möten som hon var tvungen att gå på. Ibland blir en ledig dag (för henne) olik än man tänkt sig från början. Så det blev inget bloggande för mig igår.

Men nu sitter jag här och bloggar efter att jag varit och lämnat Jörgen på jobb. Jag behöver bilen idag för jag ska till VC och kolla mitt blodtryck så jag måste ha bilen eftersom jag ska jobba efter det. Det går för mycket tid om jag ska ta bussen, annars hade jag gjort det.

Jag är oerhört trött men det är kanske inte så konstigt när jag går upp mitt i natten (känns det som i varje fall). Mitt i natten är det ju inte men tidig, tidig morgon. Men… klockan 05.15 är det i stort sett helt ljust nu och visst är det härligt?! Me like alot.

Jag sitter med mitt morgonkaffe och Nyhetsmorgon på Tv4. Morgonkaffet är eventuellt sista dagen på en månad jag dricker mitt morgonkaffe. Vi ska ha en liten “vit matmånad” och frångå vår vanliga mat och dryckesvana för att se om min smärta rättar till sig lite. Eller om det är en annan sorts hälsovinst. Vi får se men vi ska testa i vilket fall som. Nu ska det testas minsann!

Ja som jag skrev i början är det tisdag och det innebär som vanligt Mindfulness tips… så här kommer denna veckans tips…

Lägg märke till dina tankar…

Vår hjärna är gjord för att tänka över 55 000 tankar om dagen. De flesta har du inte valt att tänka själv. Tankarna kommer och går. Genom att träna mindfulness blir du mer och mer medveten om dina tankar och har då också möjlighet att välja på vilket sätt du skall förhålla dig till dina tankar. Kanske kan du se vilka tankar som suger energi och som du faktiskt mår bättre av att släppa taget om?
Stanna upp och observera dina tankar en liten stund.
Oavsett vilka tankar som dyker upp. Acceptera att tanken dök upp och släpp sedan den tanken genom att rikta fokus på din andning.
Växla mellan att observera tankar och andningen.
Prova får du se.

Livet är underbart  /Lene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *